Gyors krumplis pogácsa recept
A Gyors krumplis pogácsa hozzávalói:30 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg sertészsír
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál burgonyapüré pehely
1 tojás a pogácsák kenéséhez
A Gyors krumplis pogácsa elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk, összemorzsoljuk a sóval, vajjal, zsírral. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a lisztes masszával, hozzágyúrjuk a burgonyapüré pelyhet, 1,5 cm magas lapot nyújtunk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és a tepsiben 50 percig kelesztjük. Forró sütőbe toljuk és 180 fokon 35-40 perc alatt sötét zsemleszínűre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 9. 18:51
A gyors krumplis pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.