Májgombócok káposztaágyon recept
A Májgombócok káposztaágyon hozzávalói:40 dkg sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 tojás
1 evőkanál búzadara
1 cs. petrezselyem
1 mokkáskanál majoránna
olaj
só
2 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj
1 kg savanyú káposzta
(tejföl)
A Májgombócok káposztaágyon elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, 1 kávéskanál sóval olajon megdinszteljük. A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagyma 1/3-át, a grízt, vágott petrezselymet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, borsot, majoránnát, tojást, sót és a kinyomkodott zsemlékkel összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, közben a káposztát átöblítjük, leszűrjük és a maradék hagymán - kevés víz, őrölt bors, fűszerpor hozzáadásával - megdinszteljük, tálra rakjuk. A májas masszát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, újraforrástól számítva takarékon 10 percig főzzük, szűrőlapáttal a káposztára szedjük és vajon pirított zsemlemorzsával megszórjuk. Tejföllel meglocsolva is nagyon finom egytálétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 8. 18:34
A májgombócok káposztaágyon elkészítési módja és hozzávalói.