Csőben sült sertéstarja recept
A Csőben sült sertéstarja hozzávalói:8 szelet sertéstarja
1 nagy vagy 2 kisebb doboz baromfi májkrém
olaj
fűszerkeverék
őrölt bors
1 pohár tejföl
5 deka trappista sajt
3 evőkanál rétesliszt
liszt
olaj
A Csőben sült sertéstarja elkészítési módja:
A nem túl vastag tarjaszeletek mindkét oldalát fűszerkeverékkel megszórjuk, egy órát állni hagyjuk. közben a sajtot lereszeljük és elkészítjük a rizs- vagy burgonyaköretet, hozzávaló savanyúságot. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és nagyobb serpenyőben forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Jól lecsepegtetjük, tepsibe rakjuk. Megszórjuk kevés őrölt borssal és rákenjük a májkrémet. Egy lábasban 3 dl vizet forralunk egy kávéskanál fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett beleszórjuk a réteslisztet. Levesszük a tűzről, még azon forrón elkeverjük benne a sajtot, a tejfölt és ezzel a masszával beterítjük a májas húst, mely alá még 1 dl vizet öntünk. Forró sütőbe toljuk, majd közepesre állítva sütőnket, 40 percig sütjük.
Ha úgy látjuk, hogy a teteje idő előtt barnulni kezd, tegyünk a tetejére alufóliát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 6. 17:39
A csőben sült sertéstarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.