Erdélyi sertéskaraj sütve, gazdagon recept
90 perc
Az Erdélyi sertéskaraj sütve, gazdagon hozzávalói:
4 szelet sertéskaraj csont nélkül
2 db paradicsom
2 db hegyes
csípős paprika
4 fej erdei gomba (vargánya, tinóru, sárga rókagomba, laskagomba stb)
4 szelet füstölt sertéstarja
20 dkg trappista sajt 1 szál parasztkolbász
6+2 dkg vaj
Ízlés szerint: grill fűszerkeverék
őrölt bors
csipetnyi csombor
só.
Az Erdélyi sertéskaraj sütve, gazdagon elkészítési módja:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk és a vajon majdnem készre elősütjük. Közben a sajtot lereszeljük. A paradicsomot, a csípős paprikát, a kolbászt és a gombákat szeletekre – karikára - vágjuk. A hússzeleteket vajjal kikent tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk szeletelt kolbászt, paradicsomot, paprikát és gombát, majd egy szelet főtt füstölt tarjával beborítjuk és végül megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul. Friss salátával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. márc. 4. 06:52
Az erdélyi sertéskaraj sütve, gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.