Zöldborsós gombapörkölt bográcsban recept
60 perc
A Zöldborsós gombapörkölt bográcsban hozzávalói:
20 dkg tisztított zöldborsó
10 dkg zöldpaprika
1 nagy szem paradicsom
30 dkg erdei gomba (sárga rókagomba, lila pereszke, vargánya, tinóru,rizike, de lehet más ehető erdei gomba is)
disznózsír vagy olaj
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál kömény
őrölt fekete bors
só.
A Zöldborsós gombapörkölt bográcsban elkészítési módja:
A felmelegített zsiradékon megfuttatjuk a köményt, az apróra vágott vöröshagymát és a zöldpaprikát, majd üvegesre pároljuk. Beletesszük a cikkere vágott gombát, mellyel tovább pirítjuk. Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, de öntünk alá egy kevés vizet, hogy le ne égjen. Ezután következik a zöldborsó, majd sózzuk, és beletesszük a felvágott paradicsomot is. Kevés vizet adunk hozzá, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha kész, ízlés szerint borsozzuk, vagy utánaízesítjük. Tehetünk bele tejfölt, de úgy megint egy egészen más, szintén ízletes ételt kapunk. Galuskával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. aug. 23. 06:01
A zöldborsós gombapörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.