Roston sült gomba kínai keles salátával recept
A Roston sült gomba kínai keles salátával hozzávalói:1 nagyobb kínai kel
4 dl tejszín
20 dkg gorgonzola sajt
2 dl olívaolaj, só, darált bors
3 gerezd fokhagyma
15 db nagyfejű csiperkegomba
4 ág friss kakukkfű, olívaolaj
A Roston sült gomba kínai keles salátával elkészítési módja:
A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra, majd tegyük salátás tálkákba. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat, majd turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, és ezzel csorgassuk meg a salátát. A gombák szárait törjük ki, a külső felületét mossuk meg. A belső felületre daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 13. 06:45
A roston sült gomba kínai keles salátával elkészítési módja és hozzávalói.