Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával recept
A Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával hozzávalói:1 nagyobb kínai kel,
4 dl tejszín,
20 dkg gorgonzola sajt,
2 dl olívaolaj,
só,
darált bors,
3 gerezd fokhagyma,
15 db nagyfejű barna csiperkegomba,
4 ág friss kakukkfű,
olívaolaj,
A Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával elkészítési módja:
A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat. Kézi mixerrel turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, majd ezzel csorgassuk meg a salátát. A gombák szárait törjük ki, majd a külső felületét mossuk meg. A belső felületére daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 5. 07:33
A roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával elkészítési módja és hozzávalói.