Mákos-szezámos sósrúd recept
A Mákos-szezámos sósrúd hozzávalói:40 dkg finomliszt
40 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
50 dkg sütőmargarin
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
8 dkg mák
só
tejföl
a szóráshoz szezámmag
A Mákos-szezámos sósrúd elkészítési módja:
A kétféle lisztet elkeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozáadjuk a sütőport, 2 tojássárgáját, a sajtot, a mákot, ízlés szerint sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, akkor kész. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, derelyevágóval rudakat vágunk. Zsírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Szezámmag helyett reszelt sajtot is tehetünk a tetejére, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam. Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik csinálják a 90 napos diétát, mert nagyon megfelel a szénhidrát napra.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 2. 08:47
A mákos-szezámos sósrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.