Andland Sajtos tekercse recept
Az Andland Sajtos tekercse hozzávalói:25 dkg reszelt sajt; 0,5 l tej; 1 evőkanál só; 1 evőkanál cukor; 1 csomag élesztő; 2 dl olaj; 50 dkg rétesliszt; 50 dkg finomliszt; hideg vaj vagy sütőmargarin
Az Andland Sajtos tekercse elkészítési módja:
Az élesztőt kis tejben a cukorral felfuttatjuk, összekeverjük az olajjal, sóval és beleöntjük a kétféle liszt keverékébe. Hozzáadunk 20 dkg sajtot, a tésztát 4 cipóra osztjuk, és pihentetjük. Miután megkelt, minden cipót 5-6 mm vastagra (kör alakúra) nyújtunk és 16 szeletre vágjuk. A szeletek szélesebb végébe 1-1 vaj vagy sütőmargarin darabkát teszünk, feltekerjük, tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és aranysárgára sütjük őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 14:32
Az andland sajtos tekercse elkészítési módja és hozzávalói.