Áfonyás túrópuding recept
Az Áfonyás túrópuding hozzávalói:20 dkg áfonya
40 dkg túró
6 evőkanál méz
2 dl tejszín
6 dkg pirított mogyoró
Az Áfonyás túrópuding elkészítési módja:
Az áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük három evőkanál mézzel. Hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény habot. Puding formákat a maradék mézzel kikenünk úgy, hogy azt mindenhol jól befedje. Durvára vágott mogyoróval meghintjük, és belesimítjuk az áfonyával összekevert túrót. Mélyhűtőbe tesszük és jól kifagyasztjuk. A megdermedt túrópudingokat a formával együtt forróvízbe állítjuk, hogy könnyedén tányérra boríthassuk. A pudingokról megolvadt méz így lecsurog, és ez szolgál majd öntetként. Tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítsük. Ízfokozónak mentaleveleket is tehetünk mellé. Szandra
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 31. 08:45
Az Áfonyás túrópuding elkészítési módja és hozzávalói.