Csokis rétes recept

Elkészítési idő 15 perc

A Csokis rétes hozzávalói:
1 csomag réteslap
20 dkg csokoládé
15 dkg tört babapiskóta
5 evőkanál barna cukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
tört mandula, dió vagy mogyoró ízlés szerint


Csokis rétes

A Csokis rétes elkészítési módja:
1. A babapiskótát egy zacskóba tesszük, majd egy sodrófával kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, úgy, hogy többször átgörgetjük rajta. Ugyanígy járunk el a csokoládéval is. 2. Az összetört babapiskótát és csokit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a rumot, a vaníliás cukrot és a mandulát, majd összekeverjük. 3. Három réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével, és feltekerjük. Ezt a műveletet megismételve három rétes rudat készítünk. 4. A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook