Babapiskótás Álom recept
180 perc
170 kcal
7,2
17,4 gramm
Tészta:
500g Liszt
100g Porcukor
100g Zsír
4 evőkanál Kakaópor
4 evőkanál Méz
1 csomag Szalakáli
1dl Tej
Krém
6dl Tej
6 evőkanál Liszt
250g Margarin
300g Porcukor
1 csomag Vaníliás cukor
20-30db Babapiskóta
3 tábla Bevonócsokoládé
A Babapiskótás Álom elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból mézes tésztát készítünk. Két részre osztva, kinyújtjuk, gáztepsi külső aljára terítve sütjük 180°C-os sütőben 15-20 percig(külön-külön). Ezután egy terítőre azonnal ráborítjuk, mert ha a tepsin hagyjuk később könnyen törik. Kihűtjük. Közben a krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel csomómentesre, a többi tejet felforraljuk. Ha felforrt beleöntjük a lisztes tejet és sűrűn kevergetve kb.5-8 perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk. A porcukrot, a margarint és a vaníliáscukrot habosra kikeverjük, majd a kihűlt tejpépet beleforgatjuk. Összeállítás: Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsi belsejébe, rákenjük a krém felét, sorban rátesszük a babapiskótát, rásimítjuk a krém másik felét, majd ráhelyezzük a másik lapot. Tetejére olvasztott bevonócsokit kenünk.
Másnap kockákra vágva tálaljuk.
Nem mindig lesz kemény a krém, ezért előfordulhat hogy kiskanálra lesz szükség a fogyasztásához.
A babapiskótát nem kell semmiben megáztatni, felszívja a krém nedvességét.
Azért kell a tepsi alján sütni, hogy könnyebben le lehessen venni róla.
Tetejét porcukorral is meg lehet szórni, úgy is jó.
Változata:
Egyszerű vizes pikótára kenve a krémet gyorsabb süteményt kapunk, de ez is nagyon ízletes.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katka86, 2008. jan. 29. 13:28
A babapiskótás Álom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.