Tofutöltelék recept

400 gr fehér tofu (szójatúró)
50 gr mazsola
3-4 szem alma
egy rúd vanília
1 citrom reszelt héja
4-5 evőkanál méz
A Tofutöltelék elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztát az alkotókból és felét egy tepsibe terítjük. A töltelékhez a tofut villával összetörjük, belereszeljük az almát, a citromhéját. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és a belsejét adjuk a töltelékhez (a megmaradt rudat még felhasználhatjuk). Majd beleszórjuk a mazsolát, édesítjük, végül jól összedolgozzuk, és a formába terített tésztára öntjük. A tészta másik feléből rácsot készítünk a sütemény tetejére és megsütjük. Alma helyett adhatunk a töltelékhez mandarint vagy más gyümölcsöt is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jan. 29. 07:38
A tofutöltelék elkészítési módja és hozzávalói.