Réteges részeg szelet recept
A Réteges részeg szelet hozzávalói:A tésztához
7 db tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg dió (darált)
3 dkg liszt (finom)
2 dkg zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
A krémhez
7 db tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 db babapiskóta
1 dl rum
15 dkg csokoládé
A Réteges részeg szelet elkészítési módja:
A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát. A masszát közepes méretű tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. (A sütéssel vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat a tészta.) A krémhez a tojássárgáját a pudingporral simára keverjük. A tejet fokozatosan hozzáadjuk, és felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt. Az egészet kicsit összeforraljuk, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt krémmel összedolgozzuk, és két részre osztjuk. A krém egyik felét a tésztára kenjük. A babapiskótákat rumba mártjuk (vagy megkenjük rummal), és a krémet beborítjuk velük. A csokoládéból 10 dkg-ot felolvasztunk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék csokoládét a sütemény tetejére reszeljük.
sütési hőfok: 180°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. dec. 21. 17:46
A réteges részeg szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.