Marcipán tallér recept
A Marcipán tallér hozzávalói:Csokoládés krémhez
150 g étcsokoládé
100 g babapiskóta
1 tasak vaniliás cukor
2 teáskanál mandula aroma
kevés porcukor
Marcipános krémhez
300 g marcipán
50 g porcukor
30 g darált pisztácia
Mázhoz
100 g étcsokoládé
1-2 evőkanál napraforgó olaj
néhány szem pisztácia
A Marcipán tallér elkészítési módja:
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, majd gőz felett megolvasztjuk. A babapiskótát egy nejlon tasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, a vanillincukrot és a mandula aromát, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává keverjük. A masszát egy porcukorral enyhén megszórt munkalapon kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert fóliába tekerjük, és fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipán masszát a porcukorral összegyúrjuk. A massza egyharmadához hozzáadjuk a darált pisztáciát, és kb. 20 x 14 cm-es lappá nyújtjuk. A maradék marcipánt egy 20 x 16 cm-es lappá nyújtjuk. A csokoládés hengert hosszában a pisztáciás marcipánlapra helyezzük, és óvatosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk. Az így kapott hengert hosszában a másik marcipánlapra helyezzük, és szorosan feltekerjük. Végeit ismét benyomkodjuk. Végül az egészet fóliába tekerjük, és kb. egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. A mázhoz a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük. A csokis-marcipános hengerről eltávolítjuk a fóliát, és a kb. 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tallérokat egy villa segítségével a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, és a csokoládé megszilárdulása előtt fél pisztácia szemmel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 16. 21:37
A marcipán tallér elkészítési módja és hozzávalói.