Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés alagút, sütés nélkül recept

Gesztenyés alagút, sütés nélkül recept

A Gesztenyés alagút, sütés nélkül hozzávalói:
2 csomag gesztenye massza
50 g puha vaj
1-2 ek. rum

Krémhez:

1 cs. vaníliás puding
4 ek. kristály cukor
3 dl tej

2 dl tejszín
2-3 ek. porcukor
1 csomag habfixáló
és kb. 9 db babapiskóta a lezáráshoz

Máz:

100 g étcsokoládé
1 ek. olaj


A Gesztenyés alagút, sütés nélkül elkészítési módja:
Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt! A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel összekeverünk. Ezt a masszát beleigazítjuk a folpack-os gerincformába. A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük és hideg vízbe állítva, sűrűn megkeverve KIHŰTJÜK! A tejszínt félig felverjük a porcukorral és hozzáadjuk a habfixálót majd kemény habbá verjük. A pudinggal összekeverjük, majd betöltjük a gesztenyés őzgerincformába. Babapiskótát rumba forgatunk (nem áztatunk!!), és rátesszük sorba a krém tetejére. A folpack-ot ráhajtjuk, majd min. 3 órára hűtőbe tesszük. Utána tálra fordítjuk, lehúzzuk a folpack-ot és az vízgőz felett olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk. A hűtőben hagyjuk megdermedni a csokimázat, majd forróvízbe mártott késsel szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés alagút, sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook