Vadgesztenye golyó recept

50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg margarin
1 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza
15 dkg porcukor
2 ek. rum
tej
tortabevonó
A Vadgesztenye golyó elkészítési módja:
A hozzávalókból gyúrjunk egy formázható masszát úgy, hogy a tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, és a porcukrot mindenképpen szitáljuk át. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat A golyókat fogvájó segítségével félig – háromnegyedig mártsuk olvasztott csokoládéba. Csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük, mivel a massza nagyon könnyen formázható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 15. 21:16
A vadgesztenye golyó elkészítési módja és hozzávalói.