Zita szelet recept
A Zita szelet hozzávalói:6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
14 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
fél cs. sütőpor
25 dkg rama
15 dkg porcukor
kevés rum
25 dkg gesztenyemassza
1 vanília pudingpor,
3 dl tej
1 tábla tortabevonó csoki
6 dkg margarin
A Zita szelet elkészítési módja:
A 6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük. Hozzáadunk 6 kanál vizet, 2 evőkanál kakaót, 14 dkg darált diót, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, jól kikeverjük. A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. 2 lapot sütünk belőle. Krém: 25 dkg rámát 15 dkg porcukorral és kevés rummal kikeverünk. Kétfelé vesszük. Egyik felébe 25 dkg gesztenye masszát keverünk, rákenjük az egyik lapra. 1 vanília pudidngot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a rámás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és rátesszük a másik lapot. Tetejére a csokimázhoz a 10 dkg csokit gőz fölött felolvasztjuk, és belekeverünk 6 dkg margarint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mida8181, 2007. jan. 26. 19:01
A zita szelet elkészítési módja és hozzávalói.