Gesztenyetekercs egyszerűen recept
A Gesztenyetekercs egyszerűen hozzávalói:A tésztához:
25 dkg darált keksz,
15 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
fél dl rum,
1 kiskanál kakaó.
A krémhez:
25dkg gesztenyemassza,
12 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 kupica rum,
1 kiskanál kókuszreszelék.
Tetejére: tortabevonó vagy csokimáz.
A Gesztenyetekercs egyszerűen elkészítési módja:
A darált kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. A krémhez a gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és megtöltjük a krémmel, feltekerjük és 1 órára betesszük a fagyasztóba. Ha kivesszük, csokimázzal vagy tortabevonóval leöntjük.
Ha valaki szereti a kókuszreszeléket, akkor a tésztába tehet 1 evőkanál kókuszreszeléket, a krémbe meg 1 kiskanál kókuszreszeléket. :)
Így is nagyon finom. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 25. 14:43
A gesztenyetekercs egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.