Málnás krémes desszert recept
A Málnás krémes desszert hozzávalói:(4 pohárhoz):
- 1 madeira süti, vagy babapiskóta,
- 1 doboz, kb. 200g mirelit málna.
A krémhez:
- 3 tojás,
- 3 dl tej,
- 3 ek. liszt,
- 4-5 ek. cukor,
- 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor.
A Málnás krémes desszert elkészítési módja:
A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a liszttel, a maradék cukorral és egy deci hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet a vaníliával vagy a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és folyamatos kutyulás mellett felfőzzük, amíg sűrű nem lesz. Lehúzzuk és hozzáforgatjuk a fehérjehabot óvatosan, hogy össze ne törjön. A desszert összeállítása: A poharak aljára egy vékony szelet sütit helyezünk, erre egy ek krémet, majd a krém tetejére egy sor fagyott málnát. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg minden pohár tele nem lesz. Hűtőben állni hagyjuk 1-2 órát fogyasztás előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 21. 06:52
A málnás krémes desszert elkészítési módja és hozzávalói.