Mocha-choco torta recept
A Mocha-choco torta hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált kávé
A krémhez:
30 dkg csoki
6 dl tejszín
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta
2 dl kávé
A díszítéshez:
csokidrazsék, csokitallérok, csokiforgácsok stb.
A Mocha-choco torta elkészítési módja:
Előző nap a csokit a tejszínnel és az instant kávéval felforraljuk, majd eltesszük másnapig a hűtőbe. A tojásokból csokis piskótát sütünk a hagyományos módon, annyi különbséggel, hogy a liszt-kakaópor keverékhez hozzákeverjük a darált kávét is. A kisült piskótát kettévágjuk. A lehűtött csokis tejszínt kemény habbá verjük. A krém 1/3 részével megkenjük az alsó piskótalapot. A babapiskótákat kávéba mártjuk, és kirakjuk a krém tetejét vele, erre jön még egy réteg krém, majd a kakaós piskóta másik fele. A krém utolsó 1/3-ával bevonjuk a tortát. Ízlésesen díszítjük mindenféle csokis nyalánksággal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. máj. 16. 09:14
A mocha-choco torta elkészítési módja és hozzávalói.