Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés-diós falatkák recept

Gesztenyés-diós falatkák recept

A Gesztenyés-diós falatkák hozzávalói:
Tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg olvasztott margarin
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojássárgája
1 vaníliás cukor
1/2 ek reszelt, szárított narancshéj vagy citromhéj
1 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez

Diótöltelékhez:

25 dkg darált dió
1 mk fahéj
25 dkg gesztenyemassza reszelve
15 dkg cukor
1/2 narancs héja reszelve
1 cs vaníliás cukor
1 dl víz
csipet só


A Gesztenyés-diós falatkák elkészítési módja:
Tészta: a lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, porcukrot, olvasztott margarint, vaníliás cukrot, narancshéjat, tojássárgáját, és a langyos tejjel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Kissé meglisztezzük, és hűvős helyre tesszük 15 percre. Addig elkészítjük a töltelékeket. A cukrot vízzel 1 percig forraljuk, majd a diókeverékre öntjük az ízesítők hozzáadásával, és belereszeljük kislyukú reszelőn a gesztenyemasszát, összekeverjük, és langyosra hűtjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 4 cipót formálunk belőle. Egyesével 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük. A két rövid oldalát felhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit hengergetjük, hogy szép egyenletes legyen. Ezután a rudakat 2 cm-esre felkarikázzuk, és egy 18x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük az 1 tojás + 1 tojássárgájával. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra megsütjük, porcukorral hintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés-diós falatkák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook