Carbonara krumpli recept
A Carbonara krumpli hozzávalói:bő 1 kg krumpli
6 szelet füstölt szalonna
4 dl tejszín
vaj
frissen őrölt bors
esetleg só
A Carbonara krumpli elkészítési módja:
A krumplit megpucolom és ceruza vastagságú darabokra vágom. Egy kivajazott sütőtálba (jénaiba) teszem. A szalonnát szintén ceruza vastagságú csíkokra vágom és összekeverem a krumplival. (A jénaiban, nem piszkolunk feleslegesen edényt.) Kicsit megsózom, de csak óvatosan, mert a szalonna sós, és bőségesen megborsozom. Leöntöm a tejszínnel és lefedem. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Amikor leveszem a fedőt, megnéztem, mindenhol megpuhult-e a krumpli. A tejszín a végére eltűnik, de ott marad a krumpli ízében és vékonyan be is vonja a krumplit.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. máj. 7. 19:51
A carbonara krumpli elkészítési módja és hozzávalói.