Bulgur sült- v. rántott húshoz recept
A Bulgur sült- v. rántott húshoz hozzávalói:1 csésze bulgur
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál fúszerkeverék (virgin v. delikát)
1 csipet só
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál mazsola
1 evőkanál vörös áfonya
5 evőkanál zöldborsó
2 tojásból pici sóval, kevés olajon sütött rántotta
A Bulgur sült- v. rántott húshoz elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, olajon csipet sóval megdinszteljük. Beleszórjuk a bulgurt, 1-2 percig kevergetve átsütjük, majd hozzáadjuk az őrölt borsot, fűszerkeveréket, mazsolát, áfonyát, zöldborsót, petrezselymet és felengedve 2 csésze vízzel, - közepes hőfokon puhára pároljuk. Tálalásnál csíkokra vágott tojásrántottával megszórjuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. márc. 15. 19:32
A bulgur sült- v. rántott húshoz elkészítési módja és hozzávalói.