Gombapüré leves recept
A Gombapüré leves hozzávalói:40 dkg bármilyen ehető gomba
1 fej vöröshagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 púpos kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 csapott evőkanál pirospaprika
1/2 cs. vagdalt zöldpetrezselyem v. szárított
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál étolaj
1 tojásból készített vajgaluska
csipet só
A Gombapüré leves elkészítési módja:
A gombát jól megmossuk, húsdarálón ledaráljuk, - a sárga- és fehér répát megpucoljuk, karikára vágjuk. A hagymát az olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált gombát, a karikára vágott zöldségeket és addig dinszteljük, míg zsírjára nem sül. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, - felengedjük vízzel és a zöldségek puhulásáig főzzük, majd beleszaggatjuk a vajgaluskát. Levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyem zölddel és elkeverjük benne a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, de vigyázva, mert a fűszerkeverék tartalmazza a szükséges sómennyiséget.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. márc. 1. 20:49
A gombapüré leves elkészítési módja és hozzávalói.