Forró bájital recept
A Forró bájital hozzávalói:4 dl víz
2 dl vörösbor
2 dl fehérbor
1 db borvarázs fűszerkeverék (filteres tea)
Fél narancs héja
Pár szem szegfűszeg, szegfűbors, fahéj
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál méz
1 dl konyak
1 dl rum v. "tengerész-ital"
A Forró bájital elkészítési módja:
A narancshéjat, fűszereket, filteres borvarázst felfőzzük a vízzel, majd leszűrjük és felforraljuk a cukorral, mézzel, kétféle borral. A konyakot és rumot akkor adjuk hozzá, mikor levettük a tűzről. Forrón fogyasztjuk.
Üvegbe töltve, hűtőben sokáig eláll.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. febr. 8. 19:48
A forró bájital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.