Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Forró bájital recept

Forró bájital recept

A Forró bájital hozzávalói:
4 dl víz
2 dl vörösbor
2 dl fehérbor
1 db borvarázs fűszerkeverék (filteres tea)
Fél narancs héja
Pár szem szegfűszeg, szegfűbors, fahéj
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál méz
1 dl konyak
1 dl rum v. "tengerész-ital"


A Forró bájital elkészítési módja:
A narancshéjat, fűszereket, filteres borvarázst felfőzzük a vízzel, majd leszűrjük és felforraljuk a cukorral, mézzel, kétféle borral. A konyakot és rumot akkor adjuk hozzá, mikor levettük a tűzről. Forrón fogyasztjuk.

Üvegbe töltve, hűtőben sokáig eláll.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A forró bájital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook