Vörösboros hagymás tojás recept
A Vörösboros hagymás tojás hozzávalói:személyenként személyenként 1-2 tojás
1 nagy fej hagyma
kb. 1/2 l száraz vagy félszáraz vörösbor
1 konzerv sűrített paradicsom
provanszi fűszerkeverék
csipetnyi cukor
só
fehérbors
Olívaolaj
A Vörösboros hagymás tojás elkészítési módja:
A szeletelt hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítjük. Annyi borral öntjük fel, hogy a hagymát éppen csak ellepje. Ha a bort elfővi, pótoljuk. Amikor a hagyma már megpuhult, kanál segítségével kis mélyedéseket készítünk, és ebbe ütjük a tojásokat. Fedővel lefedve még 5 percig főzzük
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. márc. 19. 22:07
A vörösboros hagymás tojás elkészítési módja és hozzávalói.