Paradicsomos tarja recept
A Paradicsomos tarja hozzávalói:személyenként 30dkg hús(sertéstarja),7dl paradicsomlé, darált paprika ,só ízlés szerint 1dl vörösbor,kb. 15dkg szalonna, kevés víz ,2-3 gerezd fokhagyma, ha van curry por(ez el is hagyható)
A pácléhez:olaj, só,bors, kömény,majoránna,vegeta vagy Delikát ételízesítő,kakukkfű,és bazsalikom
A Paradicsomos tarja elkészítési módja:
A tarját szeleteljük vékonyra, majd sózzuk, ezután kenjük be olajos páccal.Jó, ha 1-2 órát áll! Közben a paradicsomlét és a darált paprikát egy kisebb lábosban jól összefőzzük. A húst sütjük, alatta vékony szalonna szeletekkel meg kevés vízzel.Ha félig megpuhult öntsük rá a bort tegyük rá az apróra összezúzott fokhagymát és az összesűrített masszát, ha van kevés curry port is adhatunk hozzá és összesütjük. Nagyon finom omlós lesz a hús. A páclét úgy készítjük, hogy az olajba belekeverjük a fűszereket és ezzel kenjük be a hússzeleteket.
Rizsköret a legmegfelelőbb hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. máj. 25. 11:26
A paradicsomos tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.