A sonka főzése húsvétra recept


hideg víz,sonka,langyos víz
A sonka főzése húsvétra elkészítési módja:
A sonkát langyos vízben mossuk meg, majd áztassuk be fél-egy napra és egy nagy edényben annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz teljesen ellepje. Kb. három-négy órán keresztül főzzük. Mikor megpuhult, lekapcsoljuk a lángot és a saját levében hagyjuk kihűlni. Leöntjük a levét, majd a sonkát hideg helyre tesszük.
A főzőlevét felhasználhatjuk levesek‚ főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne kemény tojást is, mely különleges ízt ad neki.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2010. márc. 8. 13:52
A sonka főzése húsvétra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.