Édesanyám savanyú káposztája recept
Az Édesanyám savanyú káposztája hozzávalói:
Káposzta
só
kenyér
Az Édesanyám savanyú káposztája elkészítési módja:
A káposztát legyalulom, majd egy vájdlingban sózom. Kilogrammonként kb. 3 dekát számítok. Egy óra múlva üvegekbe teszem és langyos vízzel felöntöm. A tetejére kenyérszeletet teszek, majd letakarom egy kistányérral. Az üveget ablakpárkányon, vagy erkélyen 6-8 napig érlelem. Ha időközben fogy a leve, azt vízzel öntöm fel. Ezt a káposztát nem kell úgy kimosni, mint a klasszikus (például vecsési) savanyú káposztákat. Ebből a házilag savanyított káposztából készülnek a különféle típusú káposztás ételek
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2010. jan. 5. 16:11
Az Édesanyám savanyú káposztája elkészítési módja és hozzávalói.