Hordós /30 l-es/ recept
A Hordós /30 l-es/ hozzávalói:12 liter víz
1.5 liter 20%-os ecet
36 dkg só
2 kg cukor
3/4 cs. mustármag
1/4 cs. babérlevél
3/4 cs. egész bors
6 dkg borkénpor
1/2 cs. szalicil
Egy része üvegekbe.
A Hordós /30 l-es/ elkészítési módja:
A cukrot és a sót kevés langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a többi vizet és minden belevalót hidegen keverünk bele. Végül beleszórjuk a savanyítani kívánt dolgokat.
Amit bele szoktam szórni: paprika, /de kettévágva, kimagozva/, zöldparadicsom, apró -hagyma, karfiol, zöldbab, sárgarépa /csíkokra vágva/, fejeskáposzta /nyolc cikkelybe/.
Folyamatosan pótolható!
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Cserebogár8, 2009. szept. 18. 15:58
A hordós /30 l-es/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.