Nokedlis hús gazdagon recept
120 perc
A Nokedlis hús gazdagon hozzávalói:
12 szelet vékony karaj, csont nélkül,vagy csirke, pulyka mell
1 nagy fej vöröshagyma
étolaj
liszt
őrölt bors
400g.konzerv-gomba, vagy cukorborsó
fokhagyma
só
vegeta
majoranna
sajt
1 nagy tejföl
fél kg. lisztből nokedli
A Nokedlis hús gazdagon elkészítési módja:
A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a nokedlit A húst borsos lisztbe forgatjuk, forró olajban kisütjük, abban a zsiradékban, amiben a hús sült, megdinszteljük a vöröshagymát, beleöntjük a gombát /lé nélkül/, fokhagymával, sóval, borsal, vegetával és majorannával ízesítjük. Tűzről levesszük és a tejfölt beletesszük. A nokedlira öntjük és jól összekeverjük. Kivajazott tepsibe /kb 25X40-es/ öntjük, a hús szeleteket rárakjuk és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
A gombát, cukorborsót akár mexikói zöldségkeverékkel is helyettesíthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Cserebogár8, 2009. szept. 12. 19:10
A nokedlis hús gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.