Az én Islerem recept
Az én Islerem hozzávalói:Fél kg liszt
1 kocka ráma margarin
25 dkg porcukor
4-5 tojás sárgája
Őrölt fahéj ízlés szerint
Kajszi lekvár
Ét és tej tortabevonó
kevés étolaj
Színes tortadara
Az én Islerem elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot és a fahéjat. A tojás sárgákkal összegyúrjuk. Könnyen nyújtható, de ne lágy legyen. Linzer vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk tetszőleges formákkal és előmelegített sütőbe aranybarnára sütjük. Ha kihűlt 1-1 db-ot a lekvárral összeragasszuk. Másnap szoktam bevonni csokival, addigra jól összeragad, nem csúszik szét. Gőz felett olvasztok fel egy tábla tej és egy fél tábla ét csokit. ha felolvadt egészen akkor kevés étolajat keverek hozzá. A csokit folyamatosan a gőz felett hagyom, de nem a tűzön. Egyenként mártogatom bele a sütiket és mindjárt megszórom a tortadarával. Ez elhagyható, nem mindenki szereti, de mutatós.
5,5 cm-es pogácsa szaggatóval szoktam szaggatni.
Egy teáskanál lekvárral ragasztom össze őket az aljuknál fogva.
Tortadarán kívül bármilyen ehető gyönggyel stb lehet díszíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cserebogár8, 2017. márc. 26. 17:24
Az én islerem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.