Diós-kakaós csodasüti recept
A Diós-kakaós csodasüti hozzávalói:Gyúrt tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
kevés tej
A piskótához:
2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ek kakaópor
1/2 sütőpor
A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár
A mázhoz:
1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
18 dkg Rama margarin
18 dkg porcukor
2 ek tej
A díszítéshez:
fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)
A Diós-kakaós csodasüti elkészítési módja:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A bevonat: Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. dec. 1. 12:56
A diós-kakaós csodasüti elkészítési módja és hozzávalói.