Fahéjas isler recept
120 perc
A Fahéjas isler hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
4-5 tojás sárgája őrölt fahéj
1 üveg /o,75/ kajszilekvár
1 ét és 1 tej tortabevonó
kevés étolaj
szines tortadara
A Fahéjas isler elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot a fahéjat és a tojásárgájával összegyútjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, előmelegítet sütőben, sütőlemezen aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt,egy teáskanál lekvárral kettesével összeragasztjuk. Másnap a gőz felett felolvasztot és étolajjal higított csokiba mártogatjuk, majd a tetejét megszórjuk a színes tortadarával.
Kb. 40-44 db lesz belőle.
A szines tortadarától mutatósabb lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cserebogár8, 2009. szept. 15. 20:30
A fahéjas isler elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.