Tejfölös pogácsa cserebogár módra. recept
120 perc
A Tejfölös pogácsa cserebogár módra. hozzávalói:
50 dkg liszt,
25 dkg ráma margarin,
2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez,
3 dkg élesztő,
2,5 dl tejföl,
10-05 dkg főtt reszelt burgonya,
10 dkg reszelt sajt,
só
A Tejfölös pogácsa cserebogár módra. elkészítési módja:
Az élesztőt fél dl tejben fel futtatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint, és a tejfölt. Lány tésztát készítünk, melyet fél óránként 3x hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi szaggatóval szaggatjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
5 dkg-os élesztőt szoktam megfelezni és így 2 alkalommal elég. Tejfölt 2 nagy evőkanállal teszek bele. 2 közepes nagyságú burgonyát főzők meg.
A margarin ne legyen kemény!
4 cm átmérőjű szaggatót használok.
2x hajtogatom és a 3.-nál már szaggatom.
Így is remekT
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Cserebogár8, 2016. júl. 16. 16:04
A tejfölös pogácsa cserebogár módra. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.