Pizzás csiga recept
A Pizzás csiga hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg liszt
2,5–3 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg margarin
kevés cukor
só
3 dkg élesztő
1 pizzakrém
oregánó
reszelt sajt
olaj a kenéshez
A Pizzás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még, majd pirosra sütjük. Nagyon finom például gulyásleves mellé.
Lehet bele szórni kukoricát,szalámit,parizert szelni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 3a903e18a5, 2008. febr. 9. 10:04
A pizzás csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.