Pizzás csiga recept

A Pizzás csiga hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg liszt

2,5–3 dl tej

2 tojássárgája

5 dkg margarin

kevés cukor



3 dkg élesztő

1 pizzakrém

oregánó

reszelt sajt

olaj a kenéshez


A Pizzás csiga elkészítési módja:
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még, majd pirosra sütjük. Nagyon finom például gulyásleves mellé.

Lehet bele szórni kukoricát,szalámit,parizert szelni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A pizzás csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook