Rakott tészta Ani módra recept
A Rakott tészta Ani módra hozzávalói:1 csomag tészta
0,5kg darált hús
sűrített paradicsom
só
bors
főzőtejszín
vöröshagyma
pirospaparika
fokhagyma
tejföl
sajt
szalonna vagy sonka
A Rakott tészta Ani módra elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk,olajon megfonnyasztjuk,majd hozzárakjuk a darált húst,addig kevergetjük még meg ki nem "fehéredik "a hús. Ezután kevés pirospaprikával megszórjuk,sózzuk,borsozzuk. Vizet adunk hozzá,majd beleöntjük ízlés szerint a sűritett paradicsomot. Besűritjük a tejszínnel,majd 5perccel mielőtt elzárnánk alatta a gázt bele nyomjuk a fokhagymát. A tésztát kifőzzük,beleöntjük egy tepsibe,összekeverjük a húsos szósszal. Tetejére tejföl,rá a vékonyra szelt sonka vagy szalonna és végül a füstölt sajt és irány a sütő!:) Addig sütjük még el nem kezd pirulmi a sajt.
Ne legyen túl sok leve a szósznak és ne főzzük túl szottyosra a tésztát.
A sonkát és a szalonnát pirítsuk meg kicsit mielőtt ráraknánk a tésztára.
Ha füstölt sajtot reszelünk rá,sokkal finomabb,de akár "lapka" sajttal is lefedhetjük a tetejét.
A tejszín akár ki is lehet hagyni belőle,ha valaki nem szereti a tejszínes dolgokat.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 3a903e18a5, 2008. jan. 4. 18:27
A rakott tészta ani módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.