Spagetti paradicsomos-diós mártással recept
20 perc
717 kcal
1 fej vöröshagyma
4 paradicsom
2 szál bazsalikom
50 dkg spagetti
2 evőkanál olaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
10 dkg durvára vágott dió
A Spagetti paradicsomos-diós mártással elkészítési módja:
Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot, pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és összetörjük. A bazsalikomot megmossuk, és nagyobb darabokra tépkedjük. Elkészítés: A tésztát bő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és kevergetve felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A forró mártásba beletesszük a tésztát, összeforgatjuk, majd dióval és bazsalikommal megszórva tálaljuk.
90 napos diétában szénhidrát napra beilleszthető,de nem diétázóknak is kiadós,gyors ebéd lehet.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. szept. 11. 22:32
A spagetti paradicsomos-diós mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.