Bundázott sült hagyma recept

1 kg egyforma méretű vöröshagyma,
a bundához: 2 tojás,
1/2 dl tej,
3 evőkanál liszt,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál ételízesítő,
1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió,
csípős pirospaprika,
törött bors,
a sütéshez olaj.
A Bundázott sült hagyma elkészítési módja:
Előkészítése: a hagymát meghámozom, megmosom és leszárítom. A tojást a tejjel habosra felverem, és a fűszerekkel ízesítem. Elkészítése: felforrósítok három ujjnyi olajat. A hagymát lisztben megmártom, az ízesített tojásba forgatom, és zsemlemorzsában meghempergetem. A forró olajban csak néhány percig sütöm, hogy a hagyma belül ropogós maradjon. A felesleges olajat papírtörlővel leitatom, és forrón tálalom. Tartármártással és tetszés szerinti körettel kínálom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. aug. 29. 13:08
A bundázott sült hagyma elkészítési módja és hozzávalói.