Weimari piritós recept
35 perc
A Weimari piritós hozzávalói:
15 dkg császárszalonna,
2 evőkanál olaj,
3 vöröshagyma (30 dkg),
arasznyi póréhagyma (15 dkg),
2-3 dkg fokhagyma,
1 csomó metélőhagyma,
12-15 dkg emmentáli sajt,
2 tojás,
só,
bors,
1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió és kömény,
4 nagy szelet rozskenyér (nem kell túl vastag
A Weimari piritós elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágva olajon kisütjük. A vöröshagymát (fél)karikákra, a pórét vékonyra, fokhagymát és metélőhagymát durvára vágjuk. Ezeket a szalonnára szórva közepeses lángon 10 percig pároljuk, hagyjuk kihűlni. A sajtot a felvert tojással összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, köményt, hagymát. A kenyérszeleteket a masszával megkenjük, tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180 fok, 15 perc) aranysárgára sütjük.
Valamivel tovább tart a melegszendvics elkészítésénél, de talán érdemes megpróbálni.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. aug. 8. 15:20
A weimari piritós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.