Húsos pite recept


1 csomag fagyasztott leveles (vajas) tészta
50 dkg darált hús (sertés, marha, szárnyas ilehet)
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsompüré
1 tojás sárgája
pici olívaolaj
ízlés szerint fűszerek
A Húsos pite elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni. A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm. Elkészíthető kisebb adagokban is, akkor müzlistállal kell kiszaggatni és rövidebb ideig sütni! Megjegyzés: Vegetáriánosoknak zöldséges töltelékkel is nagyon finom!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. aug. 8. 15:17
A húsos pite elkészítési módja és hozzávalói.