Spenótos finomság recept
30 perc
A Spenótos finomság hozzávalói:
2 csomag fagyasztott leveles spenót
1 nagy doboz mascarpone-ha van ricotta
2 gerezd fokhagyma
1 friss leveles tészta(nem fagyasztott)
1 tojás
tölteléknek lehet választani:
-15 dkg bacon szalonna
-15 dkg sovány sonka
-15 dkg parmezán
A Spenótos finomság elkészítési módja:
a spenótot kiolvasztom,ha időhiány van,akkor forró vizet engedek rá,majd kb 15 perc áztatás után egy nagy tálba kicsavarva beleteszem. ha simán olvasztom is fontos a kicsavarás,mert eláztatná a tésztát. amíg a spenót olvadozik,addig a bacont széttépkedve megpirítom ropogósra. a kifacsart spenótot a nagy tálba helyezem,ráöntöm a bacont a zsírt is,bár nem lesz sok.beleteszem a mascarponet,rányomom a fokhagymát,sózom,borsozom. kézzel összegyúrom. a friss leveles tésztát tölteni fogom egészben,így a tepsibe úgy helyezem,h a közepén a tészta fele legyen. beletöltöm a tésztát,jó nagy bucka lesz,egy nagy téglaformát próbálok belőle formázni.óvatosan ráhajtom a tészta másik felét,és a széleket összenyomkodom,h a töltelék ne bugyogjon ki sütés közben.a sütőpapírt a felső tésztáról levágom.egy felvert tojással megkenem,és 200fokos sütőben 25-35 percig sütöm,amíg a teteje szép barna lesz. :)
a töltelék lehet sajt is vagy sonka,a sonkát szintén pirítom,egy kis oliva olajon.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mmártás, 2011. márc. 23. 10:10
A spenótos finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.