Ricottás spenóttal töltött tészta recept
A Ricottás spenóttal töltött tészta hozzávalói:- 25 dkg óriás kagylótészta
- 1 dl tejszín
- 15 dkg ricotta
- (fagyasztott) spenót levél (kb.maroknyi)
- 2 g. fokhagyma
- só
- bors
A Ricottás spenóttal töltött tészta elkészítési módja:
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymákat+ hozzáadjuk a spenótot ---> megsózzuk /borsozzuk és addig pároljuk, amíg a spenót leve elpárolog. Hozzákeverjük a ricottát + a tejszínt és 2-3 percig még forraljuk. A roppanósra főzött tésztát leszűrjük és egyenként megtöltjük őket a kihűlt spenótos keverékkel. Tűzálló tálba helyezzük őket, meglocsoljuk a maradék szósszal és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Reszelt parmezánnal tálaljuk!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. júl. 8. 20:58
A ricottás spenóttal töltött tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.