Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Marinírozott articsóka recept

Marinírozott articsóka recept

A Marinírozott articsóka hozzávalói:
1 csésze rizs
25g vaj
1 csapott kanál sáfránypor
2 articsóka
citromlé

A marinádhoz:
75ml narancslé
2 evőkanál tárkonyos ecet
1 mogyoróhagyma
petrezselyem
1 evőkanál reszelt narancshéj

1 csipet tárkony
bazsalikom
zsálya
fél kávéskanál mustárliszt
1 kevés Worcester-szósz.


A Marinírozott articsóka elkészítési módja:
Az articsókáról vágjuk le a szárát,tisztítsuk meg hegyes leveleinek csúcsától,a szúrós rostoktól. Tegyük kb. 45 percig citromos vízbe és pároljuk meg. Az articsókát hosszában vágjuk ketté. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg és vágjuk kis darabokra. Az összes hozzávalóból készítünk pépet a marinádhoz. Öntsük tálba,forgassuk meg benne az articsókát úgy,hogy az egészet felitassa. Fedjük le,és éjszakára hagyjuk állni. Főzzük meg szokás szerint a rizst. Olvasszunk vajat egy serpenyőben,keverjük bele a sáfrányport. Tegyük bele a rizst és forgassuk meg a sáfrányos vajban. Tálaljuk fel az articsókához.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A marinírozott articsóka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook