Marinírozott articsóka recept
A Marinírozott articsóka hozzávalói:1 csésze rizs
25g vaj
1 csapott kanál sáfránypor
2 articsóka
citromlé
A marinádhoz:
75ml narancslé
2 evőkanál tárkonyos ecet
1 mogyoróhagyma
petrezselyem
1 evőkanál reszelt narancshéj
só
1 csipet tárkony
bazsalikom
zsálya
fél kávéskanál mustárliszt
1 kevés Worcester-szósz.
A Marinírozott articsóka elkészítési módja:
Az articsókáról vágjuk le a szárát,tisztítsuk meg hegyes leveleinek csúcsától,a szúrós rostoktól. Tegyük kb. 45 percig citromos vízbe és pároljuk meg. Az articsókát hosszában vágjuk ketté. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg és vágjuk kis darabokra. Az összes hozzávalóból készítünk pépet a marinádhoz. Öntsük tálba,forgassuk meg benne az articsókát úgy,hogy az egészet felitassa. Fedjük le,és éjszakára hagyjuk állni. Főzzük meg szokás szerint a rizst. Olvasszunk vajat egy serpenyőben,keverjük bele a sáfrányport. Tegyük bele a rizst és forgassuk meg a sáfrányos vajban. Tálaljuk fel az articsókához.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. márc. 18. 06:40
A marinírozott articsóka elkészítési módja és hozzávalói.