Vinetta azaz padlizsán krém recept
45 perc
A Vinetta azaz padlizsán krém hozzávalói:
2 nagyobb sötét lila padlizsán
hagyma, só, bors, fokhagyma
majonézhez: 2 tojás, 2,5 dl olaj, mustár
A Vinetta azaz padlizsán krém elkészítési módja:
2 nagyobb darabot grillen megsütök, míg jó fekete lesz, majd hirtelen hideg vizbe teszem és közben megszabaditom a héjától. Ezután egy fadeszkára teszem egy kicsit függőlegesen, hogy jól lefollyon a leve (különben kesernyés lesz). Favágóval (de lehet robotgéppel is) pépesre vágom (v darálom) majd sóval, borssal és egy kisebb apróra vágott hagymával összekeverem. Néha 2 gerezd fokhagymával is megbolonditom. Annyi majonézt kavarok hozzá, amig a zöld színéből egészen sárgás szín lesz. A házi majonéz készitése sem bonyolult. 2 nyers tojássárgát, 1 kanál mustárt, egy csipet sóval el kell kavarni, majd 2,5 dl olajt lassan csurgatva állandó kavargatás mellett hozzá önteni. Akkor jó, ha már kemény krémszerű.
Többet is lelehet sütni nyáron, ledarálva lefagyasztható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: fairy_dt, 2011. márc. 18. 09:01
A vinetta azaz padlizsán krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.