Nyakkendős csirkecomb recept
90 perc
A Nyakkendős csirkecomb hozzávalói:
Alsó csirkecombok,
hosszú bacon szeletek,
hagyma,
paprika (zöld),
olaj,
tárkony,
babérlevél,
só, bors, pirospaprika.
A Nyakkendős csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megmosom, borsozom, sózom, pirospaprikát szórok mindkét oldalára, majd a bacont rátekerem, úgy hogy hosszába elhelyezek egy csíkot (ez lesz a nyakkendő) a megmaradt részt pedig körétekerem. Egy tepsibe öntök olajat, és elhelyezem rajta a baconos csirkecombokat. Annyi melegvizet öntök rá (nem forrót), hogy félig a csirkecombokat ellepje, rárakok hagymakarikákat, 1 paprikát felkarikázva, 2-3 babérlevelet, és tárkonyt (ez utóbbibol nem túl sokat, mert nem szeretem ha dominál a tárkony íz). Lefóliázom, és 200 fokon 50 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, meglocsolom a saját levével a csirkecombokat és még visszateszem 15-20 percre mig a teteje is szép piros lesz. Nagyon finomra sikerült, olyannyira, hogy férjem kérésére, vasárnapra is ezt kellett ebédre készitsek. Mellé kukoricát, és sült krumplit tettem köretként, és a césar saláta sem maradhatott el.
Nagyon finom és mutatós étel. Köretnek kukoricát, és sült krumplit tálalhatunk és az egészséges életmód érdekében césar saláta sem maradhat el.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: fairy_dt, 2011. márc. 8. 14:40
A nyakkendős csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.