Ratatouille recept
80 perc
Kalóriaszegény
A Ratatouille hozzávalói:
1 nagy méretû padlizsán
2 közepes cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 közepes fehér édes paprika
3 közepes méretû paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanál olívaolaj
tengeri só
õrölt fehérbors
A Ratatouille elkészítési módja:
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belõlük a keserû íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövõ vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedõ alatt puhára fõzzük.
Tálalhatjuk tésztával (pl. spagettivel), rizzsel, héjában sült krumplival, fogyaszthatjuk hidegen-melegen önmagában, vagy bagettel, de húsok, szárnyasok köreteként is kiváló
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Mirage84, 2008. máj. 3. 00:14
A ratatouille elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.