Túróval töltött burgonya recept
A Túróval töltött burgonya hozzávalói:12 db nagyobb burgonya
25 dkg tehéntúró
7 ek.tejföl
1 db hagyma
1 db savanyú uborka
1 db tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
kechup, só bors
olaj a tepsi kikenéséhez
A Túróval töltött burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat meghámozzuk, és a kikent tepsibe tesszük. Meghintjük sóval, és forró sütőben megsütjük. Közben a túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt, az apróra vágott hagymát, a savaníú uborka kockákat és a tojásssárgáját. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A megsült burgonyák tetejét levágjuk, közepüket óvatosan kivájjuk és még forrón(amennyire a kezünk bírja)megtöltjük a kikevert túrós masszával. Tetejükre egy-egy kiskanál kechupot teszünk. Forrón tálaljuk.
Hús nincs benne, így bátran fogyaszthatják vegetáriánusok is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 30. 09:01
A túróval töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.