Petrezselymes zellerkrémleves recept
A Petrezselymes zellerkrémleves hozzávalói:1 nagyobb zeller
kis darab vaj
2 dl tejszín vagy tej
2 csapott ek. rétesliszt
1-2 tojás sárgája
csontlé(leveskockából is készülhet)
só,pici cukor
apróra vágott petrezselyem
A Petrezselymes zellerkrémleves elkészítési módja:
A meghámozott zelleret karikára vágjuk és egy kevés vajon puhára pároljuk. 1-2 merőkanál vizet öntünk alá. Ha megpuhult, áttörjük, felengedjük csontlével és folytonos keverés közben belefőzzük a liszttel elkevert tejszínt(tejet).Cukrozzuk, sózzuk, és ráöntjük az elhabart tojássárgákra. Ezzel már nem főzzük!Elkeverjük és megszórjuk petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.
Azért nem írtam pontos adagot a csontléhez, mert majd mindenki látja, mennyit igényel a zellerpüré ahhoz, hogy krémleves legyen a végére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 28. 10:06
A petrezselymes zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.